Társaságunk a 2009-es évben fejlesztési koncepcióját a kommunális és ipari hulladékok, mezőgazdasági melléktermékék újrahasznosíthatóságának lehetőségeit kutatva határozta meg.

Szoros együttműködésben a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar Nyersanyag előkészítési és Környezeti Eljárás technikai Intézettel mértük fel a lehetséges piaci szegmenseket és dolgoztunk ki gyakorlatba átültethető megoldásokat.

A megvalósításhoz több út nyílott meg előttünk ahhoz, hogy miként tegyük kezelhetőbbé, újrahasznosíthatóvá a keletkezett hulladékféléket.

Technológiáink alkalmazása megkönnyítik a begyűjtött hulladékfélék együttes, vagy válogatással történő újrahasznosítás feltételeit.

1. A hulladékok válogatás nélkül történő kezelésével nem válik szükségessé azok deponálása, mert a gépsorokon átvezetett hulladékok zárt rendszerben tranzitálva, ömlesztett módon, folyamatos szállítással megoldható.

2. Szelektív válogatással előkészített hulladékfélék többféle tüzelőanyag előállítását teszik lehetővé úgy ipari, mint kereskedelmi formában egyaránt.